In gesprek met Arcus Zuid

Datum: 22 december, 2017
André van Sprakelaar, projectmanager bij projectontwikkelaar Arcus Zuid over Graphics Etc:

Het project waarvoor Arcus Zuid ons de eerste keer inschakelde dateert alweer van zo’n 8 jaar geleden. Toch zijn we er nog niet zo lang geleden pas echt mee aan de slag gegaan. Bestemmingsplanprocedures lieten eindeloos op zich wachten en het bouwproject werd keer op keer vertraagd. Maar in de tussentijd is er een hechte samenwerking ontstaan en hebben we al heel wat andere projecten voor Arcus Zuid gerealiseerd. Projectmanager André van Sprakelaar over zijn ervaringen met Graphics Etc aan de hand van 5 thema’s.

Integrale aanpak
“Als we een nieuw project gaan ontwikkelen, bellen we in een vroeg stadium met Graphics Etc. Wat heel fijn is aan het werken met Graphics is de integrale aanpak. Voor elk bouwplan ontwerpen ze een huisstijl, waarbij alle middelen op elkaar zijn afgestemd. In de eerste fase maken we vaak samen digitale moodboards, daaruit volgen een paar voorstellen voor de huisstijl. Zo komen we altijd snel snel tot een definitieve leuze.”

Meedenken
“Het is niet zo dat Graphics Etc gewoon uitvoert wat wij willen. Ze blijven doordenken of het beter kan. Soms hebben we iets goedgekeurd, en krijgen we later nog een ander voorstel: ‘wat denk je hiervan?’ Dan denk ik: inderdaad, dat is nóg beter, dat geeft het net iets extra.”

 

Ervaring
“We werken inmiddels al een tijd samen, dus Margot weet precies wat wij willen. Bij Arcus Zuid zijn we heel erg van de details, ook in ons eigen werk. Daar gaan we heel ver in, we willen het zo perfect mogelijk doen. Margot weet dat. Ze weet ook wat er bij de communicatie rond een bouwproject komt kijken. Die ervaring is heel belangrijk. Ze weet de juiste vragen te stellen en ze kan ook voorbeelden laten zien van andere projecten, zo komen we tot goede ideeën.”

Tijdsdruk
“Graphics Etc is een heel creatief team, ook onder tijdsdruk. Ze werken heel snel. Dat is belangrijk voor ons. Ze kunnen heel snel schakelen. Als we wijzigingen doorgeven, worden die vaak al dezelfde dag verwerkt. Soms willen we iets achteraf toch net even anders hebben. Dat bespreek ik dan met Margot, dan hoor je haar hersens kraken en even later komt ze met twee, drie nieuwe oplossingen. Ze zitten daar altijd barstensvol ideeën.”

Korte lijnen
“Margot houdt altijd het overzicht. Of het nu gaat over het budget of de laatste correctie op een advertentie, het gaat altijd via haar. Zo komen we dus nooit voor verrassingen te staan. Als de kosten hoger dreigen te worden dan verwacht dan heeft Margot dat meteen in de gaten en krijgen we een seintje. Korte lijnen, dat is belangrijk, anders ontstaan er fouten.”