Graphics Etc breidt uit naar 5 thuiswerkplekken

Datum: 6 april, 2020

Van extra tissues, desinfecterende handzeep en Tanja die nog net iets vaker met de schoonmaakspray en stofzuiger door de zaak rent, naar een situatie waar bijna iedereen thuis werkt en het kantoor nog maar bemand wordt door een persoon.
Hoe kregen we dat zo snel geregeld?

Natuurlijk wordt er wel eens vaker thuis doorgewerkt, dat heb je wel vaker in de reclame branche waar je toch vaak met deadlines werkt. Maar dit was even een heel ander ‘koekie’.

Gelukkig is er vooraf een plan gemaakt. What if … en dan oplossingen voor meerdere denkbare scenario’s. Eigenlijk op dezelfde manier als bij tal van campagnes: op basis van diverse denkbare scenario’s en/of doelgroepen wordt er vooraf een passende strategie ontwikkeld. Net als zoveel Nederlanders hadden we nooit gedacht dat we al zo snel naar dit scenario zouden overschakelen.
Dankzij een strak plan en een flexibel team was binnen een dag alles geregeld, hadden we vijf thuiswerkplekken en nog altijd een persoon op kantoor aanwezig. Dirk of Margot controleren nog steeds alle leveringen en drukwerk alvorens dit wordt uitgeleverd naar onze klanten. Tanja’s toch al grote keukentafel is omgetoverd tot administratieve werkplek. Judith werkt ook vanuit thuis geconcentreerd door aan tal van creatieve campagnes en Dao werkt als webdesigner al jaren vanuit diverse werkplekken.

We weten natuurlijk al langer dat we als team goed op elkaar zijn ingespeeld. We bestaan immers sinds 2001 en de kern van ons team werkt al minstens 12 jaar intensief met elkaar samen … en dat maakt het verschil, zeker nu.
We hebben maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. Samen hebben we zoveel verschillende campagnes gelanceerd, logo’s en huisstijlen ontworpen en websites gebouwd dat die ervaring in tijden als deze extra zijn vruchten afwerpt.

Zonder enig risico te nemen en op tijd te schakelen naar een veilige en gezonde omgeving voelen we ons niet alleen verantwoordelijk voor onszelf, elkaar en onze klanten maar ook een beetje voor de rest van Nederland. Naast de dagelijkse creatieve en nog steeds communicatieve bezigheden worden we nu extra getriggerd om nog proactiever mee te denken, snel te schakelen en voor onze klanten en hun doelgroepen in oplossingen en kansen te denken.

Deze ruimte is er … dankzij de kracht van een vertrouwd team.
En dat is nu precies waar we zo trots op zijn. Nu, meer als ooit, moeten we op elkaar kunnen vertrouwen om nog steeds het verschil te maken!