De Cloud Angels van Cónect Telecom

Datum: 13 november, 2020
Zoals Victoria’s Secret haar Angels heeft, heeft Cónect Telecom uit Roermond de Cloud Angels. Niet alleen toegankelijk voor de happy few, maar als je geluk hebt kom je ze zomaar tegen op het Munsterplein in Roermond.

Het ontstaan
Aanvankelijk zijn de engeltjes ontstaan uit het idee om op een ludieke wijze nieuwe klanten te werven. Eigenaar Geert Wintraecken ging met ze op ‘road trip’ door zakelijk Limburg om zo hun nieuwe dienst – Cloud telefonie – te promoten. De wervingscampagne deed de koude acquisitie smelten naar warme prospects en nieuwe klanten. Verrassend, grappig en ludiek met een enigzins brutale knipoog. Want je moet het maar durven!
Maar dat is dan ook Cónect Telecom ten voeten uit: No guts no glory, geen toeters wel bellen. Hun motto: Maak het leuk en aantrekkelijk, in plaats van complex en abstract. Het gaat ten slotte altijd om zorgeloze (tele)communicatie. Vanuit elke plek en op elk moment kunnen communiceren met de rest van de wereld.
Wat aanvankelijk een eenmalige gimmick leek is uitgegroeid tot een heus fenomeen.

De Cloud Angels roadshow werd – wegens succes – nog vaker ingezet. En zo werden de engeltjes ook steeds vaker gespot op het voetbalveld van de door Cónect Telecom gesponsorde voetbalclubs. De aftrap van zowel de wedstrijd als van de Cloud Angels als vaste stijl iconen van Cónect Telecom was gedaan!

Illustratieve huisstijl engeltjes
Zo kwamen de angels terug als stripfiguren in een animatiefilmpje over de functie en de voordelen van VoIP, oftewel Cloud telefonie. Abstracte informatie op een toegankelijke manier uitgelicht. En hiermee waren de engeltjes ook als stripfiguren vereeuwigd.
Zo werden ze steeds vaker ingezet als vrolijke en herkenbare huisstijl engeltjes om acties te promoten, zakelijke dienstverlening onder de aandacht te brengen of complexe informatie op een ludieke en heldere wijze uit te lichten.

Cónect Telecom - gratis bellen
Event & campagnes
Speciaal voor sportclubs ontwikkelde Cónect Telecom een exclusieve telecom deal. Alle leden van de (business)club genieten zo van unieke voordelen op het gebied van zakelijke telefonie én steunen hiermee ook nog eens hun club. Een campagne met de slogan: A deal made in heaven. En uiteraard kracht bij gezet door, … je raadt het al: de Cloud Angels!
De gehele campagne rondom het Loud & Cloud Event werd vormgegeven rondom de geïllustreerde Cloud Angels. Daarnaast waren ze op het event zelf de fladderende omlijsting van een middagvullend programma vol fun, muziek en inspiratie ter ere van Cónect Telecom’s Sweet Sixteen party in de ECI Cultuurfabriek.

De Cloud Angels zijn voorlopig dus nog niet weg te denken uit de Cónect Telecom huisstijl. Niet zolang ze Cónect telecom en haar klanten vleugels en vrolijkheid geven!

Cónect Telecom - Telecom DealCónect Telecom - Is it a match?Cónect Telecom - Loud & CloudCónect Telecom - Angels